top of page
Βιογραφικά
achristodoulides.jpg

Αντρέας Χριστοδουλίδης

Γεννήθηκε στο Cardiff της Ουαλίας, το 1951. Είναι απόφοιτος του Πρώτου Γυμνασίου Αμμοχώστου. Πριν ασχοληθεί με το θέατρο, σπούδασε Μηχανολογία στο Chelsea Collegeστο Λονδίνο. Άρχισε την καριέρα του στο θέατρο το 1975 στο Κρατικό Θέατρο Σουηδίας “Norkoping-Linkoping Stadsteatern” όπου για 4 χρόνια κάλυψε διάφορες πτυχές του θεάτρου. Στη συνέχεια σπούδασε σκηνοθεσία στο Academy of Liveand Recorded Artsστο Λονδίνο και ακολούθως πέρασε στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας για μεταπτυχιακές σπουδές στο θέατρο με ειδίκευση στη σκηνοθεσία. Στο Sherman Theatre στο Cardiffτης Ουαλίας σκηνοθέτησε διάφορα έργα. Συνεργάστηκε επίσης με την Εθνική Όπερα Ουαλίας σε δύο παραγωγές: «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»  του Ν. Καζαντζάκη και «Το Ταξίδι» του J. Hope Mason. Στην Κύπρο ανέβασε αρχικά δικές του παραγωγές. Το 1987 ίδρυσε το «θέατρο ένα» όπου είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής και μόνιμος σκηνοθέτης. Μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε: «Γυάλινος Κόσμος» του Tennessee Williams, «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» του Manuel Puig, «M Butterfly» του David Henry Hwang, «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» του Stephen Mallatratt, το μιούζικαλ «Cabaret», «Τα Κόκκινα Φανάρια» του Αλέξη Γαλανού, την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, τον μύθο «Sweeney Todd: Ο Δαιμονικός Κουρέας της Fleet Street», το «Μετά την Πρόβα» του Ingmar Bergman, το «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας» του Bernard Pomerance, «Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» του Oscar Wilde. Για την Biennale της Ρώμης το 1999 σκηνοθέτησε το χορόδραμα «Ο Άλλος... Άλλος μου Εαυτός», ενώ για το Φεστιβάλ Αθηνών 1998 στο Ηρώδειο, τις «Βάκχες» του Ευριπίδη και το 2015 τη «Μήδεια» του Ευριπίδη για το Φεστιβάλ αρχαίου Ελληνικού δράματος.Το 2014 τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ για την προσφορά του στο θέατρο.

smestanas.jpg

Σωτήρης Μεστάνας

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1973. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Καυκαρίδη το 1996. Συνεργάστηκε με το Σατιρικό Θέατρο, την ΕΘΑΛ και από το 2001 συνεργάζεται με το «θέατρο ένα» στις ακόλουθες παραστάσεις: «SenzaStoria», «Ένα Κουρδιστό Πορτοκάλι», «Η 9η Ιουλίου», «Η Φαλακρή Τραγουδίστρια», «Bir Gun Gelecek», «Ο Πρωτάρης», «Περλιμπλίν και Μπελίσε», «Μωρό στην Μπανιέρα», «Ζόζος», «Βρικόλακες», «Μπουλουκτσήδες», «Το Πονηρό Πνεύμα, «Η Γυναίκα με τα Μαύρα», «California Suite», «Equus», «Η Συλλογή», «Ακαπούλκο», «Πάνω Γειτονιά», «Ολεάννα», «Ενδιάμεσες Πόρτες», «Ακρότητες», «Οι Ηλίθιοι», «Πέρ’ απ’ το Καλό και το Κακό», «Εξορκισμός», «Cabaret», «Και οι Πλούσιοι Κλαίνε», «Γολγία», «Κοίτα τους», «Ο Άσχημος», «Τα Κόκκινα Φανάρια», «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο», «Tape», «Λεωφορείο ο Πόθος», «Airport Direct», «Proof», «Αντιγόνη», «Kvetch», «Ο Άγνωστος», «Μισώ τον Άμλετ», «Sweeney Todd», «Ζητείται Ψεύτης - στην Βουλή», «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας», «Τα Παιδιά του Κάιν» και «Ράους», «Το Πάθος του Δράκουλα», «Κουζίνες», «Η Φάρμα των Ζώων», «Το κλουβί με τις τρελές», «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ», «Senza Storia», «Mήδεια», «Piaf», «Killer Joe».

mmichaelides.jpg

Μανώλης Μιχαηλίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953. Σπούδασε θέατρο στη σχολή της Επιθεώρησης Δραματικής Τέχνης Θεσσαλονίκης της Ρούλας Πατεράκη. Από το 1982 - 1989 εργάζεται σε πειραματικά θέατρα στη Θεσσαλονίκη. Στην Κύπρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στο ≪θέατρο ένα≫ το 1989. Ακολούθως συνεργάστηκε με το Σατιρικό θέατρο (1991-1992),  το Θέατρο Σκάλα (1996 - 2003) καιτην ΕΘΑΛ. Από το 2003 συνεργάζεται με το «θέατρο ένα» και συμμετείχε στα έργα, μεταξύ πολλών άλλων, «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» του Stephen Mallatratt, «Equus» του Peter Shaffer, «Η Συλλογή» του Harold Pinter, «Η Απολογία του Σωκράτη» του Πλάτωνα, «Proof» του David Auburn, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή,«Sweeney Todd», «Ζητείται Ψεύτης – στη Βουλή» του Δημήτρη Ψαθά, «Μετά την Πρόβα» του Ingmar Bergman, «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας» του Bernard Pomerance,«Ο Διακόπτης» της Αργυρώς Τουμάζου και «Ράους» των Ρέππα και Παπαθανασίου,«Το Πάθος του Δράκουλα», «Κουζίνες», «Η Φάρμα των Ζώων», «Το κλουβί με τις Τρελές», «2 Ώρες», «Το πορτρέτο του Ντοριαν Γκρέυ», «Τρεις Τραγικά Αστείες Ιστορίες», «Mήδεια», «Ιστορια Ζωολογικού Κήπου», «Piαf», «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα», «...για λίγο φως»

cgavreil.jpg

Κωνσταντίνος Γαβριήλ

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1982. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου (2003-2007) και μεταπτυχιακός απόφοιτος του τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου (2008-2011) καθώς επίσης και της Δραματικής Σχολής «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» με δίπλωμα υποκριτικής (2006-2009). Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου – αρμονίας – θεωρίας – σολφέζ στο Εθνικό ωδείο Αμμοχώστου(1993-1998), μαθήματα φωνητικής (2003-2005), μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών, κυπριακών και latin χορών στη σχολή χορού «Μεσαορία» και υποκριτικό σεμινάριο υπό τον Κώστα Φιλίππογλου 2011. Συνεργάστηκε με το Θ.Ε.ΠΑ.Κ σε ημιεπαγγελματικές, πειραματικές παραστάσεις και ως φοιτητής δραματικής σχολής: ”Φόνισσα” του Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία του Χρίστου Ζάνου (ως αφηγητής και όλοι οι αντρικοί ρόλοι), ”η γυναίκα της Ζάκυνθος” του Διονύσιου Σολωμού σε σκηνοθεσία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη (ως Ζακυνθινός νέος), ”Ήταν όλοι τους παιδιά μου” του Άρθουρ Μίλλερ σε σκηνοθεσία του Χρίστου Ζάνου (ως Φρανκ). Επαγγελματικά στο θέατρο συνεργάστηκε με τον ΘΟΚ, την ΕΘΑΛ, το Θέατρο Versus, το Θέατρο Αμφίκτιο και το Σατυρικό Θέατρο. Έχει λάβει μέρος σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Από το 2014 εργάζεται και στο ραδιόφωνο. Η πρώτη του συνεργασία με το «θέατρο ένα» με το έργο του Κυριάκου Χαραλαμπίδη «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα» σε σκηνοθεσία Φώτου Φωτιάδη και στη συνέχεια με το έργο του Μιχάλη Πιερή, «…για λίγο φως», σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη.

bottom of page