άλλος χώρος

ΝΤΟΥΕΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ

του Τομ Κεμπίνσκι

 

Το «θέατρο ένα» από τις 31 Μαρτίου,  θα ανεβάσει το θεατρικό έργο «Ντουέτο για ένα» του Τομ Κεμπίνσκι που πραγματεύεται τη ζωή μιας διάσημης βιολίστριας, της Στέφανι Έιμπραχαμς, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με μια απρόβλεπτη προσωπική τραγωδία, όταν διαπιστώνει ότι πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση. Η ανατροπή αυτή την υποχρεώνει να επαναπροσδιορίσει τη ζωή, τα βαθύτερα συναισθήματα και τις αξίες της όταν συναντά τον ανατρεπτικό κορυφαίο  ψυχίατρο Δρ. Φέλντμαν, που προσπαθεί να τη βοηθήσει και έρχεται αντιμέτωπος με τα όρια της επιστήμης του.

Το νόημα του έργου συμπυκνώνεται σε μια φράση:  «Η ζωή είναι η ίδια η δράση για τη ζωή»: Βασικά το έργο,  στηρίζεται  στην περίπτωση της διεθνούς φήμης βιολοντσελίστριας Ζακλίν ντυ Πρε.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Στο «Ντουέτο για ένα» η  ηρωίδα Στέφανι ‘Ειμπραχαμς διαπιστώνει  στο απόγειο της καριέρας της  ότι πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση.  Έχοντας ήδη  δώσει  τα πάντα στην προσπάθειά της να πετύχει σε αυτό που επέλεξε και αγάπησε, τη μουσική, η Στέφανι  ξεκινά μια εσωτερική διαδικασία που εξελίσσεται σε έξι συνεδρίες με τον ψυχαναλυτή της. Στόχος της είναι η αντιμετώπιση των συναισθημάτων της και η αναζήτηση του νοήματος στη ζωή

Α5 flyer NTOYETO.jpg

της από τη στιγμή που  δεν έχει  τη δυνατότητα να ξαναπαίξει. Τα ανθρώπινα συναισθήματα τα οποία βιώνουν όχι μόνον άτομα με ασθένειες όπως η πολλαπλή σκλήρυνση αλλά όλοι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα στην εποχή όπου τα δεδομένα ζωής όπως τα ξέραμε, σταματούν να είναι δεδομένα.

Ειδικότερα όμως για άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση, που χρειάζονται εκτός από τη στήριξη, θέληση  και πείσμα  για να αποδείξουν στον εαυτό τους αλλά και  στους άλλους  ότι αξίζουν και ότι μπορούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα, όσο επώδυνο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο. Το βέβαιο είναι πως χρειάζεται τεράστια δύναμη για να αντιμετωπίσει κανείς το τείχος που κτίζεται απέναντι  του και που τον εμποδίζει να ζήσει τα μέχρι χθες δεδομένα.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/ Σχεδιασμός φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Χατζηκλεάνθους
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

Σχεδιασμός Αφίσας: Γιάννος Χριστοφόρου
Χειρισμός Φωτισμού/Ήχου: Παύλος Πολυκάρπου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γαλάτεια Πέτσα

Παίζουν: Βασιλική Ανδρέου, Ιάκωβος Ιακώβου

Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου η ώρα 20:00

Τακτικές Παραστάσεις: 2, 7, 9, 10, 11 Απριλίου και από 14 Απριλίου κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 20:00 (παραστάσεις μέχρι τις 28 Απριλίου)

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203 ή ηλεκτρονικά https://www.theatroena.com.cy/eisitiria

Χορηγός:

Xορηγός επικοινωνίας:

politistikes logo final 0317 - GR3.jpg
logo.png