άλλος χώρος

Ο Μικρός Πρίγκιπας

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑ»

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» ταξιδεύει τα παιδιά με τα φτερά της φαντασίας

 

Διαπλανητικά , ονειρεμένα ταξίδια  με τα φτερά της φαντασίας των παιδιών αλλά και των συντελεστών της παράστασης, υπόσχεται η νέα παιδική παραγωγή του «θέατρο ένα». Το πολυαγαπημένο και πολυδιαβασμένο παραμύθι  «Ο Μικρός Πρίγκιπας»  του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, βιβλίο το οποίο έχει μεταφρασθεί σε 300 γλώσσες μεταφέρει, σε διασκευή,  στη σκηνή η σκηνοθέτης Βασιλική Ανδρέου φιλοδοξώντας να ταξιδέψει τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους σε ονειρεμένες ιστορίες δοσμένες με ευφάνταστους τρόπους και αυτοσχεδιασμούς.

Με ευρηματικό τρόπο, με την σκηνοθετική παρέμβαση της Βασιλικής Ανδρέου,  το παραμύθι  μεταφέρει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τη δύναμη της φαντασίας. Όπως λέει η σκηνοθέτης:

 

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» έχει στόχο να ψυχαγωγήσει τα παιδιά, χαρίζοντάς τους μια δυνατή εμπειρία αλλά και αφορμή για συζητήσεις και παιχνίδι. Τα παιδιά θα χαρούν ένα μοναδικό ταξίδι στην αθωότητα, μια γεμάτη φαντασία ιστορία. Πρόκειται για ένα  έργο γεμάτο περιπέτεια, μυστήριο και χαρούμενη διάθεση, έναν  ύμνο στη ζωή, στην αγάπη και τη φιλία. Ένα έργο γεμάτο σύμβολα κι ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς».

Η  Βασιλική Ανδρέου η οποία συνέλαβε και την ιδέα για την δική της μεταφορά στη σκηνή του πολυαγαπημένου παραμυθιού,  δηλώνει ότι πρόκειται για μια  πρωτότυπη,  χειροποίητη παράσταση με  κούκλες, human-puppets και ηθοποιούς.

 

«Μέσα από τα μαγικό ταξίδι του μικρού πρίγκιπα, προσθέτει,, μεταφέρονται στα παιδιά μηνύματα ζωής, ανεκτίμητα. Πέραν των μηνυμάτων, η μεταφορά στη σκηνή, του γνωστού παραμυθιού, καυτηριάζει και τις συμπεριφορές του κόσμου των μεγάλων που σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία, εγωισμό, δίψα για εξουσία και λεφτά, απληστία, συμπεριφορές που τους οδηγούν  συχνά  στη μοναξιά. «Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια»,  όπως έγραψε και  ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

 

Να σημειωθεί ότι η παράσταση είναι επιχορηγημένη από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αφού βρίσκεται  μέσα στο πνεύμα των επιδιώξεων του ΥΠΠ για πολιτιστική επιμόρφωση των παιδιών μέσα από προγράμματα και εκδηλώσεις που έχουν και το στοιχείο της ψυχαγωγίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Γενική επιμέλεια/ κατασκευές: Βασιλική Ανδρέου

Διασκευή: Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού

Φωτισμοί: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Σχεδιασμός αφίσας: Χριστίνα Βραχίμη

Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Θέμις Ππόλου, Βασιλική Ανδρέου

Τακτικές παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 3 μμ και κάθε Κυριακή στις 11 πμ.

Για προκρατήσεις στο τηλέφωνο 22348203

©2020 by θέατρο ένα | Design by Deséle