ΠΡΟΣΕΧΩΣ

 ΨΥΧΩ 

Βασισμένο στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία.

H γραμματέας Marion Crane κλέβει 40,000 δολάρια για να μπορέσει να φύγει με τον εραστή της. Οδηγώντας μέσα σε μια καταιγίδα προσπαθώντας να ξεφύγει από την αστυνομία, καταφεύγει στο εγκαταλελειμμένο πανδοχείο των Bates. Εκεί συναντά τον ευγενικό αλλά παράξενο νεαρό Norman Bates. Ένα νεαρό με ψυχολογικά προβλήματα λόγω της μητέρας του που είναι ήδη νεκρή, αλλά στο μυαλό του ακόμα ζει. Εκεί ο Bates δολοφονεί την Marion Crane. Η επόμενη επισκέπτρια στο Bates Motel είναι η αδελφή της Marion Crane που ψάχνει για την αδελφή της. Δολοφονίες και αποκαλύψεις τρόμου συνθέτουν το τέλος του έργου.

Σ ‘όλη την ιστορία του “θέατρο ένα” είναι γνωστή η αγάπη του κοινού του για έργα μυστηρίου και τρόμου. Με νέες τακτικές και ειδικά εφέ μεταφέρουμε τους θεατές μας σε άλλη διάσταση, στη διάσταση του μεταφυσικού και μυστηρίου που μαζί συναρπάζει και ψυχαγωγεί τον κόσμο. Το έργο δεν έχει αυτοσκοπό τον τρόμο. Καταπιάνεται και με άλλα ψυχολογικά θέματα όπως την καταπίεση της μητέρας προς τα παιδιά της, την μοναξιά κ.λπ. Είμαστε σίγουροι ότι το έργο θα συναρπάσει και θα συνεπάρει τον θεατή.

 

Διασκευή / Μετάφραση: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Σκηνικά: Κρίστη Πολυδώρου

Κοστούμια: Χρύσω Παρασκευά
Παίζουν: Φανή Σωκράτους, Βασιλική Ανδρέου, Σωτήρης Μεστάνας, Γιώργος Τζωρτζής, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Γιώργος Χριστοδούλου, Παντελής Άντωνας

©2020 by θέατρο ένα | Design by Deséle