Κύρια Σκηνή

«Dumb Waiter»

του Χάρολντ Πίντερ
Πρεμιέρα  15 Σεπτεμβρίου

ΠΟΣΤΕΡ 32X47 pinter.jpg

Με ανανεωμένες δυνάμεις μετά τις καλοκαιρινές διακοπές το δυναμικό του θεάτρου ένα, επανέρχεται για να χαρίσει ανεπανάληπτες, όπως πάντα θεατρικές παραστάσεις στο κοινό.

Ήδη έχουν αρχίσει οι δοκιμές για το πρώτο έργο της νέας σεζόν, το οποίο σκηνοθετεί ο δημοφιλής ηθοποιός Σωτήρης Μεστάνας. Πρόκειται για την μαύρη κωμωδία του Χάρολντ Πίντερ   «The dumb waiter». Μέσα από έξυπνες σκηνοθετικές τεχνικές το δημοφιλές  αριστούργημα  προσεγγίζεται από μια οπτική η οποία προσφέρει στον θεατή την ευκαιρία να απολαύσει Πίντερ της δεκαετίας του ’50,  μέσα στη διαχρονικότητα του.

 

Το έργο είναι ένα  μονόπρακτο γραμμένο το 1957, στα χνάρια της μαύρης κωμωδίας. Φέρει όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που έμελλε να ονομαστεί πιντερική γραφή και μάλιστα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του συγγραφέα: ελλιπής αίσθηση πληροφόρησης, ατμόσφαιρα κλειστοφοβική, επικρεμάμενη απειλή, κοφτός  ρυθμός των διαλόγων, φαινομενικά ανώδυνα, καθημερινά θέματα, που όμως προδίδουν συνειδήσεις χαρακτήρων. Το συγκεκριμένο έργο έχει χαρακτηριστεί από πολιτικό δράμα και αστικό θρίλερ, έως σουρρεαλιστική κωμωδία.

Πρόκειται για την ιστορία δύο εκτελεστών, του Μπεν και τους Γκας, που κλεισμένοι σε ένα υπόγειο περιμένουν εναγωνίως την επόμενη αποστολή τους,  από οδηγίες που τους δίνονται μέσα από ένα ασανσερ το οποίο χρησιμοποιείτο παλιότερα για να ανεβοκατεβαίνουν φαγητά από μια υπόγεια κουζίνα στην ισόγεια τραπεζαρία. Οι οδηγίες και η συνεννόηση των πάνω με τους κάτω γίνονται  μέσω ενός «χωνιού» . Στο έργο οι δύο εκτελεστές παίρνουν  μυστηριώδεις παραγγελίες που τους προβληματίζουν. Όταν έρχεται η εντολή για την εκτέλεση και καταφτάνει το υποψήφιο θύμα, κανείς δεν είναι έτοιμος για αυτό που θα αντικρίσει.

*ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ SAFEPASS/ SAFEPASS PRESENTATION ΙS NECESSARY FOR YOUR ENTRANCE

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Μεστάνας

Επιμέλεια: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Χατζηκλεάνθους

Σχεδιασμός φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Πρεμιέρα: 15 Σεπτεμβρίου 

Τακτικές Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο
και Κυριακή στις 20:30

Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Ιάκωβος Ιακώβου

PHOTO REHEARSAL2.jpg

Χορηγός:

logo 4.jpg

Χορηγός Eπικοινωνίας:

logo.png